Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Εικονες από το τίποτα - Γιαννης Πέτσας (πριν την ανάγνωση)

ο φίλος μας ο Γιάννης ξανά εκδόθηκε.. τώρα το πήρα χαμπάρι.. ακόμα δε πήρα το βιβλίο.. θα το διαβάσω και θα τοποθετηθώ εκτενώς.. προς το παρόν αντιγράφο από τον δοτικό οικο..
Το πρώτο ραδιοσήμα που στάλθηκε ποτέ στο διάστημα αποτελείτο από 1679 bits. Ήταν ένα συνοπτικό, παλμικό μήνυμα τριών λεπτών προς ένα σφαιρωτό σμήνος άστρων, το M13, μια "εικόνα από το τίποτα" ίσως.
Αν εκείνο το απεγνωσμένο σινιάλο συνέθετε την ελεγεία του ακατανόητου, σ΄ αυτές τις σελίδες, ο νόμος της αιωνιότητας, η έννοια της ανυπαρξίας και το μουρμουρητό της ζωής, συνυφαίνουν τις εικόνες από το τίποτα, μια αλληγορία που ψηλαφεί βασανιστικά ερωτήματα από κτήσεως κόσμου - μια υπαρξιακή αναζήτηση στα πέρατα του διαστήματος, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα σ΄ έναν κόσμο απέραντης μοναξιάς.
Ίσως το ταξίδι στο σκοτάδι, η επίγνωση της ασημαντότητάς μας κι οι απαντήσεις για την ίδια την απεραντοσύνη του σύμπαντος, να βρίσκονται τελικά μέσα μας. Ίσως αυτό το άλυτο μυστήριο που μας περιβάλλει να μην είναι παρά μια προβολή στο μυαλό μας - η μοναξιά που νοιώθουμε στρέφοντας τα μάτια μας στο διάστημα να είναι έλλειψη κατανόησης.

21χ14 εκ., 251 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.3 (Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα)
ISBN: 978-960-99339-3-3
ISBN (10ψήφιο): 960-99339-3-9

Βάρος: 0.42 κιλά
Εκδότης: CaptainBook.gr Έτος Κυκλοφορίας: 2011

2 σχόλια:

Yannis Petsas είπε...

Μα πού τα προλαβαίνεις όλα; Εγώ το διάβασα αρκετές φορές πρέπει να πω και δεν έχει λάθη... εσύ μπορεί να βρεις κανένα...
Ευχαριστώ φίλε μου.

koulpa είπε...

xaxaxa γιαννη μου
τα προλάβαινα όταν είχα δουλειά.. τώρα έχω χρόνο αλλά όχι πολύ όρεξη.. :) :)
μα νομίζω το σωστό είναι τελικά υποκειμενικό.. θα με κεράσεις ένα καφέ το καλοκαίρι.. χαχαχα αν και μάλον θα μου αρέσει έτσι κι αλλιώς.. μάλον είμαστε συμβατοί.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)