Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Είσοδος κινδύνου - Ανδρέας Αποστολίδης, Νεοκλής Γαλανόπουλος, Σέργιος Γκάκας, Αντώνης Γκόλτσος, Βασίλης Δανέλλης, Τιτίνα Δανέλλη, Νίνα Κουλετάκη, Απόστολος Λυκεσάς, Δημήτρης Μαμαλούκας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Αθηνά Μπασιούκα, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, Αργύρης Παυλιώτης, Γιάννης Ράγκος, Φίλιππος Φιλίππου








στο πρώτο μου ποστ.. τέταρτη κατά σειρά εμφανίσεως.. που ήλθε να με καλωσορίσει.. ήταν η νέα μου τότε μπλογκόφιλη.. Composition Doll.. που τη διάβαζα στο αξέχαστο shine on, you crazy diamont και στο αειθαλές έγκλημα και τιμωρία.. στα 2 χρόνια περίπου αναστολής της λειτουργίας του shin on... ανέτρεχα συχνά και διάβαζα τα παλιά της.. κι όταν βρεθήκαμε στο φατσαμπούκιον της ζήτησα να το ξανά ανοίξει προς ανάγνωσην.. εκεί έιδα και την έκδοση αυτού του βιβλίου.. και την νέα της εμφάνιση με το Νίνα Κουλετάκη.. μια Composition Doll με ονοματεπώνυμο..
..έτσι έσπευσα να αποκτήσω το βιβλίο.. και το διάβασα σε χρόνο ρεκόρ για μένα.. μικρός είχα ακούσει σε μεταμεσονύκτιες επαναλήψεις το μυθιστόρημα των τεσσάρων.. και πρόσφατα διάβασα άλλες δύο συλλογικές προσπάθειες.. αλλά αυτό ήταν διαφορετικό.. κατ' αρχήν λόγω πλήθους και όγκου.. αλλά κυρίως.. λόγω κανόνων.. υπάρχει μια βασική δομή με τους ίδιους βασικούς ήρωες σε δεκαέξι ξεχωριστά και ανεξάρτητα κείμενα.. φοβήθηκα ότι θα ζούσα τη μέρα της μορμότας.. αλλά καμία σχέση.. τελικά φαίνεται ότι ο χαρακτήρας υπερσκελίζει το όνομα.. σε κάθε ένα βρήκα μια ξεχωριστή ιστορία.. νόμιζα ότι θα μπερδευόμουν.. τελειώνοντας μια ιστορία να μπαίνω σε μια άλλη με τα ίδια όνομα.. αλλά η ξεχωριστή ατμόσφαιρα από την αρχή.. έδινε άλλη δυναμική στα ονόματα.. και σκέψου ότι η κύρια αμηχανία μου.. στην προσπάθειά μου να πω μια ιστορία.. ήταν πάντα η επιλογή των ονομάτων.. ίσως ένας λόγος που είχα διασκεδάσει τόσο το παραμύθι χωρίς όνομα.. το διασκέδασα πάρα πολύ.. αν και δε συμπαθώ γενικά τα διηγήματα.. μου κράτησε παρέα 3-4 μέρες.. στο μετρό στην πλατεία στο κρεβάτι στην καφετέρια.. κι έχω την αίσθηση ότι είναι από τα βιβλία που θα ξαναδιαβάζω κατά καιρούς.. 
νινα μου.. καλή συνέχεια.. μου άρεσε όπως πάντα η γραφή σου.. και είχες και καλό leadin.. (περιμένω την περσεφόνη)..
οι υπόλοιποι.. χάρηκα για την γνωρημία.. θα σας παρακολουθώ..